Ursäktar för väldigt "politiskt" inlägg. Säg vad ni tycker!

Citat taget ur kommentarsfält ifrån Aftonbladets Artikel om Mats Odells uttalande:

Biffolo, 28 år sade:

 "
Förbjud även vissa raser av människor...Alla vet ju vilka som är "problemraser". Alltid samma skit, kan inte se skillnad på ditt och mitt. Knappast bara i hundvärlden det finns raser som är farligare än andra. Ta bort dessa även i människovärlden. ska man nu styra som Hitler så gör det hela vägen."


Detta citatet är klockrent (det kallas ironi). För vem fan är så dum och uttrycker till svenska folket allvarligt inom politiska kretsar att "Kamphundar borde förbjudas, iallafall vissa raser. Dessa raser vi talar om är ca 13 stycken och de sägs vara jättefarliga."

Ordet kamphund. Skulle någon vilja förklara för mig vad definitionen av ordet "Kamphund" betyder för svenska medborgare år 2010?

Min åsikt är denna:
Det borde göras en lag på att man måste ha licens för att få skaffa hund. Vet ni hur det fungerar när man skaffar skjutvapen? Du måste gå vapenkurs och du måste klara ett/flera prov för att få din vapenlicens.  Jag vet detta, mina föräldrar jagar båda två. Vi har jakthundar, som är ämnade inte endast för jakt, utan också sällskapshundar. Den hundrasen är inte heller så svår att få tag på. För de "utgör inget hot". Klart som fan att dessa hundar också kan utgöra ett hot - lika mycket som en rottweiler eller en liten chihuahua. Detta beror på hur ägaren till hunden beter sig, och hur ägaren behandlar hunden, bland människor eller andra hundar.

En chihuahua som lyfts upp av sin ägare varenda gång den möter en större hund, kommer troligtvis bli en gläfsande, omkringstudsande liten råtta som ska försvara sin ägare senare vid andra möten.Detta blir en - kanske farlig, kanske inte farlig hund. Men det tänker folk inte på, då hundrasen är så gullig.


Nu kom väl jag lite av ämnet (som vanligt) , men detta är min lilla åsikt i denna stora värld. Nu tycker jag att ni ska uttrycka er om vad ni tycker.

Helst här nere i kommentarsfältet, så jag kan svara.


mina kusiners hundar - av rasen Engelsk Staffordshire Bullterrier. Även kallad "The Nanny Dog".

Kommentarer
Postat av: Anja

Snygga hundar vi har. Jag är stolt ägare av hundarna på bilden i detta inlägg. Håller helt med. Inför någon form av hund körkort. Man blir inte av med problem i och med ett förbud. Då kommer alla dessa hundar att om de överhuvudtaget blir reggade, som blandraser och SBK kommer att noll koll på hundarna eftersom de inte kommer att finnas reggade. Frågan är vad som är bäst?//Anja

2010-07-12 @ 11:08:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback