Ryck upp dig, natalie!

Är fortfarande hemma och är sjuk. Missar ännu en skoldag. Frågan är bara om den är viktig eller meningslös.
Jag vet inte längre. Alla skoldagar har liksom bara smält ihop till en stor klump som jag måste sitta ihopklämd i fem dagar i veckan, och när man sitter där verkar det inte finnas någon som helst mening med att vara där. Just nu, de här veckorna, den här terminen - det finns ingen motivation till att jobba.

Jag måste ha ett mål som jag kan jobba emot, men den här skolan klarar tydligen inte av att ge mig ett. Ja, visst, "det är en friskola blabla jag får skylla mig själv" MEN NEJ. Så ska det inte vara. Det kvittar om det är en kommunal eller friskola - lärarna ska ändå få eleverna att VILJA jobba. och det har jag inte märkt mycket av det senaste.

I cirka fyra - kanske fem veckor nu har det känts som om jag inte gjort ett skit. Som är meningsfullt. Är det inte meningen med ett skolarbete att det ska vara meningsfullt, eller att iallafall eleverna ska tro det - för att de ska vilja fortsätta jobba? Jag tror att det är så de flesta tonåringar i min ålder tycker och tror.

Och denna skolan, iallafall enligt mig - är inget att ha. I de ämnena jag snackar om då.

Min inriktningslinje - vi har inte ens lärare som kan bära upp ämnet som de påstås ska lära ut. Hur lätt är det då att vilja FORTSÄTTA komma tillbaka till klassrummet, om man vet att - "jag kommer inte få någon hjälp med det jag behöver hjälp med, för att han/hon kommer inte kunna förklara något för mig ändå".


Nej, usch. nu ska jag fortsätta att försöka komma ikapp med meningslösa ämnen som jag sackat efter i. Allt för att lärarna själv inte kan det jag vill veta...

Kommentarer
Postat av: Mandy

Du verkar ju inte speciellt motiverad x) men jag håller med att det är en aning meningslöst. Men jag tror att det blir bättre, med tanke på att vi ändå bara har gått i cirkus en termin ;) Jag tycker iaf om klassen haha . .

2010-03-01 @ 08:54:13
URL: http://missymandy.blogg.se/
Postat av: Arthur

Jag tycker alla lärare är skräp förutom Johan. Man får klara sig själv helt enkelt här på JB. "/

2010-03-01 @ 08:54:26
Postat av: Nellie

Jag har märkt så sjukt jävla mycket av det där jag också, därför tar jag tag i det, för jag vill inte gå i en skola där jag har 0 motivation. Så på onsdag ska jag och mamma till plusgymnasiet och kolla om jag kan byta detta året. Annars går jag om ett år, för att komma till skolan måste vara roligt, även ifall skolan är tråkig. Och det hjälper inte särskilt mycket när rasterna är lika tråkiga, att sitta vid datorn 7-8 timmar för att man inte har något annat att göra i skolan är enligt mig inte särskilt roligt. Nu vet jag inte vad jag snackar om längre :)

2010-03-01 @ 10:16:33
URL: http://beergdahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback