LITE TANKAR OM SVERIGES DISKUSSION IDAG

OBS - LÅNGT INLÄGG
 
Har sett på alla sociala medier under dagen att det pågår en debatt. En ganska stor debatt om något slags böneutrop som beviljats i Fittja..?
 
Jag själv vet inte så mycket om böneutrop - allvarligt talat är jag ganska okunnig angående de flesta religioner som finns just nu, och vem ska man skylla på för det? Dålig utbildning? Dålig religionspolitik? Eller kanske allmän uppfostran på 2000-talet..
Jag har alltid intresserat mig för religion, men till en viss nivå. Men nu känns det som om jag borde läst på mer - med tanke på hur stor diskussionen faktiskt har blivit angående något sånt här. Följer man disskusionen på t.ex. Facebook så ser man hur icke informativ vår religionsutbildning faktiskt är. Det kastas de "vanliga" orden som finns i Sverige just nu - rasist,efterbliven,dumfan - och rasist igen. Men ändå så får de flesta återigen försäkra de människor i slutet av sin kommentar/sitt argument som de svarar till att de inte är rasister.
 
grund av att vi faktiskt nu vill ta tag i våra politiska problem och faktiskt vill få igång en diskussion angående t.ex. invandring, religion och andra känsliga ämnen som aldrig riktigt framtagits såhär förut - så framförs det på ett skrikigt sätt. Media blåser upp vissa vinklar i dessa ämnen, och de sociala medierna skapar en debatt med flera tusen människor på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid sedan innan. Sedan så finns ju den där faktan om att det är synd att det är ett 'skandalparti' som framför politiken..
 
Min åsikt: Varför är det fel att ha en åsikt om en religionsfråga? Eller den där jobbiga invandringsfrågan som alltid kommer upp (på något konstigt sätt) samtidigt? Alla har rätt till sin egen åsikt, och om en annan person inte respekterar den så är det faktiskt okej med mig.
 
Men - om du vill få någon med en annan åsikt än din egen att tänka annorlunda - kom med ett rimligt argument. Skrik inte, och svär inte. Då kommer ingen låta dig tala till punkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback